Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DV 2009 ÇEKİLİŞİNİ KAZANDIM! ŞİMDİ NE YAPACAĞIM?
10-07-2008, 04:20 AM
RE: DV 2009 ÇEKİLİŞİNİ KAZANDIM! ŞİMDİ NE YAPACAĞIM?
öncelikle iyi akşamlar.umarım mesajımı sıkılmadan okur cevap verirsiniz.şimdiden teşekkürederim
bende 2009 çekilişini kazandım.bunuda mayıs ayında başvuruda bulunduğum aracı kurum aradı ve söyledi.bende amerikan konsolosluğuna mail atıp doğruluğunu sorum.kendilerinden yani amrekian konsolosluğundan olumlu cevap gelmesine karşın ben o zaman yani mayıs ayında başvurumu başlatmadım.bugün aracı kurumun internet sitesine baktım benim adımı kendi sitelerindede yayınlamışlar.
bugün;
bugün aracı kurum tekrar tlf açtı bana ve başvuru yapıp yapmayacağımı sordu.ve açıkçası 500 dolar karşılığı ytl aracılık ücreti istediler.ben amerikadan gelen evrakları istediğimde kendilerinin 50 dolar posta ücreti ödediklerini öncelikle bu parayı yatırmam gerektiğini söyledier.
bunların dışında ise ben askerliğimi yaptım,açıköğretim fakültesi işletme bölümü ve aynı zamanda turizm ve otelcilik 1.sınıf öğrencisiyim.
- bu durum mülakat esnasında ba sorun yaratır mı ? yani halen üniversite öğrencisi olmamı kastediyorum.
- ayrıca bu günlerde başvuru yaparsam 2009 mayıs veya haziran gibi mülakata gireceğim söylendi bu doğru mu?yani bilemiyorum bu süre bana çok uzun gibi geldi.
-son olarakta mülakatı kazanırsam 6 ay içinde amerikaya giriş yapmam gerekiyormuş.orada kalmam gereken bir zorunlu bir süre var mı ? bunuda okul açısından soruyorum.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-08-2008, 08:22 AM
Sirketler sizin adiniza basvuruyor ve kazandiginizda sizden para talep edebiliyor ve masraf gosterebiliyor bunlari cok duyduk sanirim adamlarin dukkanida boyle donuyor.

Birinci soruna gelince Halen universite ogrenci olmanizin bir sakincasi yok .. Amerikaya gidince orda universiteye devam edecegim eger transfer ettirebilirsem dersleri ettirecem diyeceksin bu kadar basit.

6 aylik surec soyle... Greencard mulakatindan sonra size 6 ay sure veriliyor bu sure icinde amerikaya girebilirsiniz deniyor.. 6 ayi gecerse biraz problem olabilir ama iyi bir sebeb olursa ve sansliysaniz alabilirler....

yani evraklarinizi biran once gonderseniz iyi olur bence..

hayirrli ugurlu olsun..

Las Vegas Tatil Las Vegas Tour Detayli Bilgi icin Tiklayiniz!!
Visit this user's website Find all posts by this user
10-11-2008, 03:24 AM (This post was last modified: 10-11-2008 03:25 AM by beforeyesterday.)
sizce mülakattan geçme şansımız nedir?
ben turizm-otelcilik 2 yıllık bir bölüm okuyorum.amerikada bunun dengi yani 2 yıllık bölümler varmıdır?
öncelikle cevap verdiğiniz için teşekküederim.
sizce mülakattan geçme şansımız nedir?ya da şöyle sorsam mülakattan geçemeyenlerin oranı nedir?
ben turizm-otelcilik 2 yıllık bir bölüm okuyorum.amerikada bunun dengi yani 2 yıllık bölümler varmıdır?
10-12-2008, 12:59 PM
fark etmez... Sen greencard al gerisi kolay transcript alirsin burda dersleri saydirirsin.. birde burda istedigin bolumu okursun universite kazanma diye bir sey yok doktor olmak istiyorsan oke... Istersen ucak pilotu ol yani sana kalmis o yuzden salla turizm iBig Grin

Gerekli belgeleri hazirlarsan alamayacagin sey yok...

11-12-2008, 12:43 PM
merhaba 1 ay sonra mülakatım var konsoloslukta Abd de tanıdığım kimse yok, maddi olarakta çok iyi durumda değilim Banka mektubunda ne kadar göstermeliyim?
iktisat Fakültesi mezunuyum ayrıca sistem network uzmanıyım ve çeşitli I.T sertifikalarım (MCP,MCSA,MCSE,CCNA,etc..) yaş 23
ve yeterlı ingilizcem bunların bana faydası olur mu mülakatta? ve önerisi olan ne yapabilirim?
11-15-2008, 08:19 AM
(11-12-2008 12:43 PM)dev.fernando Wrote:  merhaba 1 ay sonra mülakatım var konsoloslukta Abd de tanıdığım kimse yok, maddi olarakta çok iyi durumda değilim Banka mektubunda ne kadar göstermeliyim?
iktisat Fakültesi mezunuyum ayrıca sistem network uzmanıyım ve çeşitli I.T sertifikalarım (MCP,MCSA,MCSE,CCNA,etc..) yaş 23
ve yeterlı ingilizcem bunların bana faydası olur mu mülakatta? ve önerisi olan ne yapabilirim?

oncelikle greencardiniz hayirli olsun. Yani bankadan kagit almak cok zor is degil turkiyede ama yinede 5000-10000 $ niz olsun hic bir sey olmazsa. Cunku sizden sponsor isteyebilirler yetersiz bulurlarsa parayi...

Post Reply 

Forum Jump:

TestPrepForum.NET Teslcafe.COM Ingilizcepratik.NET Teslcafe.Com Forumingilizce ForumIngilizcechat.ORG Amerika RehberiTurklasvegas.comIngilizce Englishtarget.COM